3 ago 2015, 7:36

Януарска река 

  Poesía
341 0 0

Януарска река

 

Подавах ти вода във стъклената чаша

да отпиеш глътка и да продължиш.

Бяхме жадни! От жегата в главите ни бе каша,

сърцата ни туптяха в „stand by” режим.

 

Изплъзна се преди да ти я дам и падна.

Разкъсан звук прободе тишината в миг!

Стъкла – начупени и остри мисли задни.

Водата направи вада и тръгна като стих.

 

От стръмните фавели до Атлантика,

от най-тъмното петно на някой склон,

тече една река и с нея цялата романтика.

Месец януари в южното полукълбо.

© Иван Бърдаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??