Днес съм чисто небе.
Много синьо
(има дни през които валя).
Изгревът ми - малиново вино,
се разлива на ивици свят.
И понеже съм топла и лятна,
по сърцето ми пеят щурци.
И морето се връща обратно,
а ръцете ми стават вълни.
Затова се разливам на пяна
и на капки солени блестя.
Днес съм слънце, такова голямо
и не бързам да бъда звезда.
И отпивам любов във зелено
с дъх на ягоди, бор и смола...
А на вън - януарски студено
цяла нощ сняг валя, и валя.
© Деа Todos los derechos reservados