Без да усетим напрежение,
да си правим тънки сметки,
да няма никакво брожение,
изкарахме шест петилетки.
Тя, работата си вървеше.
Кусури май не сме и връзвали.
Понякога не ни спореше,
често пък сме поизбързвали.
Колежки млади и красиви
са вече дами във разцвет.
А ний, момчетата свенливи
не вино пием-чай със мед.
Децата станаха големи
и хванаха по пътя свой,
пък ние,същите серсеми,
бичим книги брой след брой.
Сега е време да пируваме,
че мина третата десятка...
Налей ни, шефе, да празнуваме!
Но, някой да не се насвятка!
© Георги Янков Todos los derechos reservados
бичим книги брой след брой."
Добре дошъл в квартала на серсемите
Уютно е и има много място.
Мехлеми за душа са ни поемите
събрали спомени за лудостта от някога.
Наздраве и от мен И весел празник!
Назад не гледай! Времето е време
ту наше, ту пък общо, ту ужасно,
но винаги прекрасно за серсеми.