8 oct 2010, 15:14

Юбилей 

  Poesía » Civil
1179 1 3

            ЮБИЛЕЙ

 

 

Петдесет години край мен отлетяха.

Те чакат с радост този юбилей.

Тясна за приятели е моята стряха.

Напук на всичко, пак ми се живей.

 

 

Раздавах месеци, години.

И на приятели, и врагове.

И мен добро не отмина -

откривах нови светове...

 

 

На слабия ръката си подавах.

Страхливия дарявах с чест.

Гърдите не покрих със слава

и без да чакам блага вест.

 

 

Край мене петдесет години отлетяха.

Те чакат с радост този юбилей.

Тясна за приятели е моята стряха.

Напук на всичко, пак ще се живей.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??