ЮБИЛЕЙ
Петдесет години край мен отлетяха.
Те чакат с радост този юбилей.
Тясна за приятели е моята стряха.
Напук на всичко, пак ми се живей.
Раздавах месеци, години.
И на приятели, и врагове.
И мен добро не отмина -
откривах нови светове...
На слабия ръката си подавах.
Страхливия дарявах с чест.
Гърдите не покрих със слава
и без да чакам блага вест.
Край мене петдесет години отлетяха.
Те чакат с радост този юбилей.
Тясна за приятели е моята стряха.
Напук на всичко, пак ще се живей.
© Мимо Николов Все права защищены