7 jul 2019, 20:23

Юли 

  Poesía
441 4 4

 

Времето подтичва. Ние с него.
Юли коронясва днес зората.
Пъзел ароматен , лятно ЛЕГО
са поляните, до тях житата.

 

Утрото пристига с колесница.
С два жребеца  огненочервени.
Юли разговаря с гургулица.
И в треви нагазва до колене.

 

Маха с пенеста ръка морето.
Песъчинки весело танцуват.
Фарът с рамо е подпрял небето.
Дюните на кротки се преструват.

 

Царствено замахва с жезъл Юли.
Прозвучават летните фанфари.
" Юлско утро " ... Два акорда чу ли ?
Лятото душите ни отваря.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??