3 jul 2013, 20:17

Юли 

  Poesía » Otra
984 1 1

Юли

 

В слънце жарко юли е притихнал.

Мирише на сенокос. И на лютеница.

Дъхави ухания, калдъръмено-салкъмени

акварелно докосват.

Капчици в чемшира

искрят обичливо, леки и чисти.

Слънчогледи сияят палаво.

Грозде наедрева, златно и черно.

Щурави летни усещания,

светулково искрят в очите вълшебства.

Юли е. Цветно, прашно, босоного лято,

щастливо и влюбено, и докосващо.

Времето спира в наслада.

Красиво безвремие. Възхита.

Светят звуци, светят думи.

Искаща, любовта свети цветна.

Светлина, много светлина.

Юли е. Лято. И любов.

 

Ванко Николов (Starkmaster)

© Ванко Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??