Юли
В слънце жарко юли е притихнал.
Мирише на сенокос. И на лютеница.
Дъхави ухания, калдъръмено-салкъмени
акварелно докосват.
Капчици в чемшира
искрят обичливо, леки и чисти.
Слънчогледи сияят палаво.
Грозде наедрева, златно и черно.
Щурави летни усещания,
светулково искрят в очите вълшебства.
Юли е. Цветно, прашно, босоного лято,
щастливо и влюбено, и докосващо.
Времето спира в наслада.
Красиво безвремие. Възхита.
Светят звуци, светят думи.
Искаща, любовта свети цветна.
Светлина, много светлина.
Юли е. Лято. И любов.
Ванко Николов (Starkmaster)
© Ванко Николов Всички права запазени