Малък Гошко е юначе
и в градината не плаче.
Сутрин майка си не чака,
рано сам се буди в мрака.
Става, бързо се измива
и във кухнята отива.
Там очаква по пижама
той кога ще дойде мама.
После в стаята си тича,
дрешките си да облича,
но обувките не може
на краката сам да сложи.
Ta отива във антрето,
да обуят там детето.
После с радост тръгват трима –
с мама, с татко – на градина.
Щом в градината отива
да играе и поспива,
пак така ли ще обича
за училище да тича?
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados