1.03.2024 г., 10:35 ч.

Юнак 

  Поезия » За деца
58 2 0

Малък Гошко е юначе

и в градината не плаче.

Сутрин майка си не чака,

рано сам се буди в мрака.

 

Става, бързо се измива

и във кухнята отива.

Там очаква по пижама

той кога ще дойде мама.

 

После в стаята си тича,

дрешките си да облича,

но обувките не може

на краката сам да сложи.

 

Ta отива във антрето,

да обуят там детето.

После с радост тръгват трима –

с мама, с татко – на градина.

 

Щом в градината отива

да играе и поспива,

пак така ли ще обича

за училище да тича?

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??