19 dic 2015, 20:07

За aнгелите ... 

  Poesía » Del paisaje
1451 1 3

 

Познат щурец 
Захвана тъничка свирня...
Полазиха смълчани мравки
Едно надуто жабче се изсмя
Прегракнало да кряка свойски...
Камбанката прегърна 
смела капка, 
танцувала
доскоро във капчука...
А охлювчето се изхлузи 
нежно,
понеже се напъна 
за целувка...
Тревата се надигна,
освежена, 
едно листо приседна тихо ...
Върбата ...
кротичко изстена,
попи водата
от улука.
А вятърът ...
реди 
въздишки.
Поднася ги...
във стон, 
без нежност .
Поисках 
от щуреца 
наша 
песен.
За ангелите ...
снежнобели 
и НЕБЕСНИ.

© ДМ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви, от сърце! Прекрасно е да съм на една честота с вас ... мило и красиво споделяне...
  • Всички емоции!!!Бум от емоции има тук!!!Харесва ми много!!!
  • Чудесно е! Пракрасна картина ни нарисува мила Дидинка!
Propuestas
: ??:??