6 oct 2011, 22:51

За цял един живот 

  Poesía » Otra
808 0 25

.................................

за цял един живот

предреченото

в храма коленичи - дими - мигът

в ръцете му дими

и напевът му

пътищата ни нарича

 

по волята му -

гледаме със слепите очи

как корените ни

не могат

да ни разпознаят

 

мълчи Духът

над нас мълчи

а ние - да мълчим - не знаем

все питаме - кое е за добро

 

и се надяваме на обещанията

на доброто забравяйки да вярваме

че можем повече защото в пепелта -

единствено от пепелта -

 

лицата на душите ни чернеят

и буквите ни и пръстта

и нотите ни на катран миришат

 

в казаните на дяволската суета

челата ни със бяло ще надпишат

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??