Не си добре дошла, любов.
Отказвам даже да те поздравя.
Избрала съм си път, изкалян
небето всякак не си струва.
Зачерквам споменът, останал
от двата бряга разделени,
Избрах си вечери безшумни,
и пясъчен часовник, прашен.
А другият останал със една стрелка.
Бележат заедно, и ден и два.
фалшиви като теб самата,
и като сянката отсреща.
Безформените цветове остават,
приела съм ги тях едва- едва.
За думи, песни и цветя,
и кичур от косата си не давам!
© Екатерина Todos los derechos reservados