18 nov 2024, 1:28

За два живота и за три съдби... 

  Poesía
85 0 2

Зарекох ли се или ме зарече
съдбата ми? Не искам и да знам.
Орисниците – остарели вече,
орисали и свършило. До там.

Годините ли? Шарени мъниста,
разпръснати от мен с нехайна длан.
Три слънчогледа... Плевелите – триста...
И думите – живот неизживян.

А го живях. Дори за десетима.
Но просто той за мен не бе готов.
В очакване на ледената зима,
в сърцето кътах есенна любов.

Душата ли? Тя зъзна все самичка.
Сърцето? Все политаше натам,
към тебе... Прегладняла пойна птичка –
да ти попее... Тъжен си и сам.

Ноември тръгва. Скърцаща талига
ще вземе него... мене може би.
Зарекох ти се. Обичта ми стига,
за два живота и за три съдби...


 

 


 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??