19 abr 2012, 22:28

За една крамола 

  Poesía » De amor
564 0 0

Мъртва сянка се прокрадна,

снощи от съня ми излетя.

И пред мен рисува силуети –

минали проекции на съвестта.

 

До завесата  отляво

домашен чехъл начерта –

оставил очертания подметни,

спомен от една кавга…

 

На стола, свита на кълбо –

треперещата черна котка.

От страх мижеше със очи –

прелитащо шише от водка.

 

И вик дори се очерта,

чух го черен, също като мрака.

А сянката привършваше с целта

да разкаже снощи за кавгата…

© Ивич Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??