Любов ли е изваяла очите
или са ти божи дар
та кадифените зеници
да излъчват толкоз чар
И над устата като капка
малка бемчица седи
в усмивката ти сладка
зъби бисери реди
Лице атлаз и бяла шия
на две красиви рамена
под тях снагата си извива
млада хубава бреза
И походката ти нежна
стройните нозе редят
като пеперуди снежни
тихо лекичко валят
Ярка светеща звезда
или янтар - кое от двете
брилянт ли да те нарека
девойко с името на цвете
© Гинка Любенова Косева Todos los derechos reservados