May 24, 2008, 11:17 PM

За едно цвете 

  Poetry » Other
521 0 5

Любов ли е изваяла очите

или са ти божи дар

та кадифените зеници

да излъчват толкоз чар

 

И над устата като капка

малка бемчица седи

в усмивката ти сладка

зъби бисери реди

 

Лице атлаз и бяла шия

на две красиви рамена

под тях снагата си извива

млада хубава бреза

 

И походката ти нежна

стройните нозе редят

като пеперуди снежни

тихо лекичко валят

 

Ярка светеща звезда

или янтар - кое от двете

брилянт ли да те нарека

девойко с името на цвете

 

© Гинка Любенова Косева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??