Проходиха в планета
със слънце и луна!
Покрита от морета,
гори и езера!
С богата атмосфера
и изворна вода -
Почти идеална сфера
бе нашата Земя!
Израстнаха в савани
с обилни дъждове!
До кратери, вулкани,
сред сняг и ледове!
В богата, дива флора
и фауна с цветя -
Почти идеални хора
из нашата Земя!
Издигнаха държави,
модерни градове.
Захраниха пожари,
войни и страхове!
Решаваха проблеми,
създаваха блага -
Почти идеално време
на нашата Земя!
Милиарди умни хора
живяха векове.
Без фауна и флора
строиха светове!
В модерни катакомби
посрещнаха смърта!
С едни идеални бомби
по нашата Земя!
Юри
Йовев
Октомври
2019 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Моят начин да се шегувам е да казвам истината. Това са най-смешните шеги на света »
Няма шега, няма измама -
утре ни чака зима и драма!
Елка благодаря за подкрепата! 😋