2 dic 2020, 14:16

За какво ли си мислят лодките зиме 

  Poesía » Del paisaje, Otra
1020 7 11

 За какво ли си мислят лодките зиме,
в прегръдките златно - зелени люляни?
Делфини и чайки в съня им ли има,
брадат ли рибар – златна рибка да хване.

 

Потрепват в просъница – сребърна мрежа,
притегля ги тихо - в далечни предели,
изплита Нептун – предзимно разнежен,
син дъх албатросов, в платната им бели.

 

Какво ли сънуват, как искам да зная,
душите им волни. Небето е тъмно.
Очакват я – бялата пролет оная,
с която за тях и за нас ще разсъмне.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??