Ако нещо не се случи,
ако нищо не науча -
аз го смятам този ден,
че за мен е провален.
А така се получава -
нищо с мен не се случава.
Мога с провалени дни
да натрупам планини.
Днес, наместо да се мая,
аз намислих да узная,
за какво във този сайт
поетесите мечтаят.
За любов и за късмет?
За богатство и за слава?
Или за просперитет
на любимата държава?
Четох и анализирах,
разчленявах, синтезирах,
и по папки ги сортирах:
тук мечтичка - там чертичка;
там мечтичка - тук чертичка ...
И какво установих?
Отговарям с този стих:
"Те мечтаят за такова:
някой да ги опакова,
и, в луксозна лимузина,
да ги отведе в чужбина!"
***
Така мечтаят те. А аз мечтая,
с Токсин да бъдем във гората пак,
и да играем на играта "Дзак!"*
-------
* А каква е тази игра, вижте стихотворението на toxin "Дзак".
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados
Разбира се, че поетът не си ти (босият в поемите е принцът)! Трябваше да се получи стихчето, иначе няма конкретен лирически! А ти че си майстор, майстор си! Мерси че поправи твоето стихотворение, Бети можеше да се обиди, а е готина!