13 jun 2021, 12:22

За конструкцията и деконструкцията 

  Poesía » Verso libre
275 1 2

 

                         "И моят кладенец

                         дълбок

                         и чист,

                         и жив."

Елисавета Багряна

 

 

Ако съвсем непреднамерено

те заболи това парче от стомната,

наречено от всички с името "любов",

водата в нея няма да пресъхне,

нито ще се изгуби неизвестно,

а ще се превърне в благодатен извор.

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за коментара, г-н Станев. Дейността по дефиниране на необемни, нематериални, духовни понятия е необходима, за да поставим в нея лирични същества като Вашите.
  • Красиво определение за любовта!
Propuestas
: ??:??