на Йоана
Последните звезди броя в нощта -
един закотвен в бездна звездоброец.
За кратко усъмнил се в любовта,
макар роден на чувствата в пороя.
Но ти оставаш - най-дълбинен плен
(и късно е да те изхвърля от сърцето...)
на хребета неистов срещу мен
до края на живота ми да светиш.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados