12 ago 2008, 11:37

За мама 

  Poesía
1959 0 14
За мама
С цялата ми обич, признателност и благодарност за
това, което е, за това, което съм и с извиненията ми
за всичко, което е пропуснала заради мен и децата ми.


Дали е достатъчно само
да кажа: "Обичам те, мамо"?
Не е нужно да питам
дали ти ме обичаш.

За мене живееш.
С мене копнееш.
По мене болееш.
От мене белееш.

Битките мои тебе раниха.
На топка в тебе се свиха
обич, търпение и обида.
Все си до мен, където да ида.

Животът ми все се оплита -
възлите му нежно разплиташ.
През сърцето си път ми направи.
Много пътеки ти ми проправи.

Моите рани лекува, твойте забрави.
Мене отгледа, децата ми бави.
И невъзможното даже направи.
От твоя залък към моя добави.

Знам, не е достатъчно само
да кажа: "Обичам те, мамо!"
Благодаря ти! За всичко!
Прости ми! За всичко!

Обичам те! Ти си ми всичко!
Миличка мамо!

© Илиана Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??