"Човече нещастен, живей за мига!" -
чувам често "съвети" от всяка страна.
Но нека попитам тук и сега, ако днес,
без мисъл прегазиш своята чест,
ако прехласнат "в мига" си погубил душа,
ще можеш ли утре, вдигнал глава,
чист и горд да вървиш през света?
Така че, човече, всеки живей за мига,
но не всеки го прави на всяка цена.
© Венчо Todos los derechos reservados