1 may 2013, 10:32

За мъката 

  Poesía » Civil
441 0 2

Каква е Истината
на живота?
Зародишът на семето
къде е? 
Нима за кръста тежък
на Голгота
Човекът е създаден
да живее.

На Мъката
гнездото е Човека.
Без нея в нас
сърцето ни пустее.
О, там е, там е
нейната пътека.
Без мъка може ли
да се живее!?

Тежи ни тя
като оловено небе.
И в шепите си
все ни задушава.
Най-нагло
жизнените сокове
краде.
На никого
и нищо
не прощава...

Но все пак  имаше
и хубави минути,
когато Слънцето
в небето грее.
Молбите ни
за щастие са
чути!
О, има за какво
да се живее!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??