Работят всички, както могат.
Труда заплащат им с пари.
Дали са малко или много,
сам нека всеки прецени.
С пари да купиш можеш всичко:
храна, кола и облекло...
и място – с повечко парички –
във висшето ни общество.
Мнозина харчат прекомерно,
със заеми живеят днес.
Митът, че тъй било модерно,
на банките е в интерес.
А други скромно консумират,
почитат своите пари.
Останат ли им – депозират,
запазват ги за черни дни.
Кое е правилно не зная,
че има истина една:
И беден, и богат, накрая
са равни в черната земя.
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados