Jan 16, 2024, 12:58 PM

За парите 

  Poetry » Phylosophy
250 0 2

Работят всички, както могат.

Труда заплащат им с пари.

Дали са малко или много,

сам нека всеки прецени.

 

С пари да купиш можеш всичко:

храна, кола и облекло...

и място – с повечко парички –

във висшето ни общество.

 

Мнозина харчат прекомерно,

със заеми живеят днес.

Митът, че тъй било модерно,

на банките е в интерес.

 

А други скромно консумират,

почитат своите пари.

Останат ли им – депозират,

запазват ги за черни дни.

 

Кое е правилно не зная,

че има истина една:

И беден, и богат, накрая

са равни в черната земя.

© Димитър Дунеловски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??