20 may 2018, 23:47

За тебе ми разказаха брезите 

  Poesía » De amor, Del paisaje, Otra
935 11 20

За тебе ми разказаха брезите,

видели са безмерна красота,

във синьото небесно на очите,

във буйната разюздена коса.

 

Разказаха ми, че видели още,

люлеещите танци на гръдта,

топла усмивка във съня ти нощем,

игривостта на припкаща сърна.

 

Видели са те, даже сутрин рано,

след капките на утринна роса,

изваяното на богиня тяло,

как къпеш го във езерна вода.

 

Накрая споделиха с мене само,

че пееш дивни песни сред цветя,

танцуваш сред огньове с буен пламък,

в сърцето ти царува радостта!

© Данаил Таков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??