Българийо, от песните ти блика
тъга и смях, надежда и сълзица,
където и да сме, ще ни събираш
под сянката на своята лозница.
Във виното си сложила магия,
докосне ли на българин сърцето,
да бие буйно и да е игриво,
и да обича силно, до последно.
За билките ни казват – цяр от Рая,
целунати от горски самодиви,
водите ни извират от безкрая:
вълшебни, животворни, лековити.
Какво ни липсва, за да сме сплотени,
събира ни единствено скръбта,
не сме от хляба ние по-големи,
но завистта разяжда ни кръвта.
А толкова е лесно – ситно, ситно,
един до друг да водим песента,
ръка в ръка и малки, и големи
за важните и простите неща.
© Даниела Атанасова Todos los derechos reservados