27 jun 2009, 17:26

За всеки друг 

  Poesía » Versos blancos
520 0 0

За всеки друг бях дявол без душа,
но само ти погледна в нея без страх!
За всеки друг бях лъжец и измамник,
но само ти затвори небесните си очи,
за да видиш скитника в мен.

За теб ще премина през лед и огън,
защото ти си моят ангел-спасител!
За теб ще продължа напред през ада,
ако знам, че в изхода ще те спася от самотата!

За всеки друг бях скитник, молещ милостиня,
но само ти прие прошката ми и бе до мен!
За всеки друг бях безсърдечен егоист,
но само ти видя какво се крие вътре в мен!

Само ти в тъжните ми очи  погледна,
за да видиш изстадалата ми душа!
Само ти видя кървясалото ми сърце,
за да познаеш своята душа в моята!

© Пацо Танчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??