Заглавието и идеята са взаимствани от
едноименния сериал
Дали всяка любов е красива и чиста
като бисерно, в мида родено, мънисто?
Дали не е страстта покана за Ада,
път за слепци, мазохистка наслада?
Наслада открадната, райска ябълка дива.
Любов - наказание. Любов - страшна чума.
Нагонът във нас хищно зъби щом впива,
щом няма ни жест, нито поглед, ни дума,
която сърцето ни би утешила.
Щом бълнуваме будни. И будуваме нощем,
без воля останали, без ум и без сила,
но искащи този плод още и още...
Лудост това е, гибел насила -
противно на всички морални закони.
Да ни накаже, е Фортуна решила,
с Любовта-кошмар, Любовта-агония...
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados