Забравено море
Има едно забравено от теб море,
нейде в глъбините мои,
изоставено от кораба ти уморен,
заради измислени бури и порои.
Мразя го това море жестоко,
мразя и проклетата му тишина.
Не харесвам и дъното дълбоко –
убиваше вълна подир вълна.
Но желание и страст във мен ще тъгуват,
ще се разбушува и отдавнашно море,
ако не намеря свят, във който съществуваш,
ако любовта ми внезапно умре.
© Християн Todos los derechos reservados