10 sept 2020, 9:48  

Заешка душица 

  Poesía » Filosófica
485 3 12

Есен в сукман с тежка кошница - пълна,
с грозде преяли, пияни врабчета.
Мъничка, крехка надежда покълна -
плах минзухар с две лилави очета.

 

Казват - от съмнало кърпи кожуха,
слънчев гледец - той в сърцето прибран е -
спомен за летния зной - за разтуха,
в зимния студ топлинка да остане.


Тръпне предутринно, вехто плашило,
вятър през дрипи, мелодия стара,
свири на гайда и тънко ручило,
къса от тънката синя омара.

 

Свито на топчица плахото зайче,
там през баирите стъпки дочува.
Есен подава му медно кравайче,
в душицата заешка, зима върлува...

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??