Загледах се в ябълка,
наглед красива,
сочна и червена,
но уви - тя оказа се червива,
отвътре сякаш подменена...
И с хората така е.
Ако човек не знае
и нехае,
и само със очи избира,
че е сгрешил -
винаги накрая ще разбира.
Но вместо да критикува,
ще трябва да внимава
какво купува,
а не какво
покупката му струва!
© Анна Попова Todos los derechos reservados
е по-червена от другите. И с хората е така: усмивки, ласкателства...
ще го разбереш чак когато те настъпи и те заболи.
Хубав съвет даваш, Анна. Особено за наивниците.
Поздрави!