Не вижда утрото засмяно
човекът себичен и зъл.
Но времето си отшумяло
да върне той не би могъл.
Мъдруват старите тополи,
когато залез натежи.
Дори на глас да се помоли,
едва ли бог ще му прости.
Когато слънцето угасне
и падне над земята нощ,
Луната безпределно ясно
виси над него като нож.
© Иван Миланов Шопов Todos los derechos reservados