Дали дочуваш кръговете в ада,
разплискани по розовата външност,
накацали като мъгли в очите ми
от слънцето и от сърцето в малко дъжд?
Че чуждото ме стряска и разсмива
разбират и звездите със сълзите си,
но няма как да кажа на лъчите,
че рибите луната не достигат...
Че падналата свещ не ме посича,
димът не срязва всяка вяра, а я пали,
и огненото късче ме привлича,
топено в крясък и души-пожари.
Дали разбираш, че съм мъх от радост,
когато гледам облаците да си плуват.
Сърцето ми е капка дъжд и смятам
много бързо да я глътна, не сънувам...
© Йоана Todos los derechos reservados