Ето, започва денят,
в който ще бъда сам.
Небето - огромна чаша! -
ще пия сам.
Обичам.
Примитивно,
както тревата - лъча,
по който се стига до слънцето.
Търся думи,
които да ви обичат.
Стъпки, които да идват при вас.
Ето - огромно небето.
Пия го сам.
До дъно.
Кой искаше да му отлея?
© Райчо Русев Todos los derechos reservados