Вземи звезда във нежните си длани.
Внимавай много, да не те опари.
Вземи мечта във жадните си длани.
Внимавай много да не я изпуснеш.
Вземи роса от цветните поляни.
Внимавай много, да не я разсипеш.
Бери цветя от росните поляни.
Цветята във косите си вплети ги.
Тичай боса по цветните морави.
И слушай песните на самодиви.
А когато Слънцето залезе.
Сладък сън да те споходи.
© Румяна Маринова Todos los derechos reservados