22 мая 2021 г., 22:12

Заръка 

  Поэзия
225 1 0

Вземи звезда във нежните си длани.

Внимавай много, да не те опари.

 

Вземи мечта във жадните си длани.

Внимавай много да не я изпуснеш.

 

Вземи роса от цветните поляни.

Внимавай много, да не я разсипеш.

 

Бери цветя от росните поляни.

Цветята във косите си вплети ги.

 

Тичай боса по цветните морави.

И слушай песните на самодиви.

 

А когато Слънцето залезе.

Сладък сън да те споходи.

© Румяна Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??