16 jun 2014, 16:39

Защо 

  Poesía » Otra
338 0 2

Те не знаят защо.
Те са толкова земни,
че когато заспят,
не сънуват, когато мълчат -
във главите си
думи не чуват;
как препуска мигът,
как пораства зад хълма денят,
зареден със безсмъртие,
не разбират.

Те са толкова "кал от калта",
бездуховни и бледи,
че наистина се превръщат
на прах;
не успяват да хванат вселената
във прашинка живот;
"проба-грешка",
невярващи в Бог,
възприемащи днешното,
реагиращи на първично ниво,
със сетивно усещане.
И дотам.

Те не знаят, че има
необятна идея,
в която нас всички ни има,
и че името ни
някой някъде там
е гравирал.

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??