8 abr 2016, 14:15

Защо? 

  Poesía » De amor
308 1 2

                                               Защо?

 

 

Защо надничаш в душата ми?

Не разкрих ли всичко мое?

Защо се клехме пред слънцето и звездите ?

Не греем ли повече от тях?

Раздяла нямаше да има никога,

тя в клетвата се беше спряла.

Не потъвай в лъжите на света,

вярата е единствена и една.

Върни се по старата пътека.....

Там те чака радостта.

Небето ли е хвърлило сянката над тебе

или от злоба сърцето ти ръждясва?

О, Господи, какъв живот!....

Смиреност вече няма,

лъжа и злоба, тънка мъст

разпъват те на кръст.....

Къде остана пролетта,

целувката по топли  святи?

Защо се питам и повтарям -

грехът не ще да бъде вечен.

И грях ли е, че си отдаден вечно

за обич и мечти красиви?

Нали слънцето е много старо -

рожбата на всички богове.

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти Еси. Поздрав от мене мила.
  • Защо? Въпрос, понякога с много отговори, друг път като че ли трудно се намират такива. Поздрави, Йонче!
Propuestas
: ??:??