Защо
Защо във красивата есен
забрави за всички мечти?
Навярно в сърцето ти зима
златистата есен смени.
А вятърът още рисува
неверните твои очи
и само за мен съществува
любов под щастливи звезди.
Но идва при мен красотата
със хиляди златни слънца,
говори ми тя в тишината,
без тебе е скучен света.
И виждам как в утрото синьо
с усмивка се ражда денят,
то мрачните чувства убило,
дарява ми слънце и цвят.
Защо във красивата есен
забрави за всички мечти?
Навярно в сърцето ти зима
златистата есен смени.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados