Jan 16, 2022, 10:34 AM

Защо 

  Poetry » Love
162 1 2

      

            Защо

 

Защо във красивата есен   

забрави за всички мечти?

Навярно в сърцето ти зима

златистата есен смени.

 

А вятърът още рисува

неверните твои очи

и само за мен съществува

любов под щастливи звезди.

 

Но идва при мен красотата

със хиляди златни слънца,

говори ми тя в тишината,

без тебе е скучен света.

 

И виждам как в утрото синьо

с усмивка се ражда денят,

то мрачните чувства убило,

дарява ми слънце и цвят.

 

Защо във красивата есен

забрави за всички мечти?

Навярно в сърцето ти зима

златистата есен смени.

               Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??