Мен ме тормози следния въпрос:
защо е толкоз зъл Исус Христос?
Защо така простее младостта,
а е така болнава старостта,
и циганите са така свирепи?
Защо ги има тези престъпления,
пожари, свлачища и наводнения,
измами грозни и души разбити,
по пътищата - с толкова убити …
Знам – всичко става както иска Бог!
Но той защо е толкова жесток?
С какво така да сме го разгневили?
С това, че тъй празнуваме Великден!!!
Христос възкресе!
Но за да възкръсне,
преди това е бил разпнàт на кръста!
Разпнàл го е за първи път Пилат,
а след това, откак светува свят,
по два пъти го рàзпват всяка пролет -
и католици, а и православни -
за зрелище на сити и на гладни.
Кой Божи син, ала и син човешки,
би изтърпял тез мъки нечовешки,
без да изпита злоба във сърцето?
Предлагам, Бога за да не гневим,
този театър да го прекратим!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados