16 апр. 2015 г., 16:19

Защо е толкоз зъл Исус Христос 

  Поэзия » Философская
364 0 0

 

Мен ме тормози следния въпрос:

защо е толкоз зъл Исус Христос?

 

Защо така простее младостта,

а е така болнава старостта,

и циганите са така свирепи?

 

Защо ги има тези престъпления,

пожари, свлачища и наводнения,

измами грозни и души разбити,

по пътищата - с толкова убити …

 

Знам – всичко става както иска Бог!

Но той защо е толкова жесток?

С какво така да сме го разгневили?

 

С това, че тъй празнуваме Великден!!!

 

Христос възкресе!

Но за да възкръсне,

преди това е бил разпнàт на кръста!

 

Разпнàл го е за първи път Пилат,

а след това, откак светува свят,

по два пъти го рàзпват всяка пролет - 

и католици, а и православни -

за зрелище на сити и на гладни.

 

Кой Божи син, ала и син човешки,

би изтърпял тез мъки нечовешки,

без да изпита злоба във сърцето?

 

Предлагам, Бога за да не гневим,

този театър да го прекратим!

 

© Ангел Чортов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??