8 jul 2007, 22:07

Защо говориш ми за вяра 

  Poesía
506 0 4
   В свят, където пуританите са вече мит,
   а нравственоста се къпе във разврата
   и нормално е баща да е палач на своя син,
   защо говориш ми за вяра?

   Тук, където всеки втори е милитарист,
   с охота гледа кръв и се усмихва
   на демона, приятеля си най-велик,
   защо говориш ми за вяра?

   Или тук, където всеки е меркантилист -
   всичко мачка без да се замисля,
   че онова момче окаяно, със вик,
   спринцовка във вената, с отрова, впива.
   
    ----------------------------------------
    Затова във този свят прокажен и проклет,
    дума като БОГ, приятелю, не съществува!
    

© Ивето Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??