20 jul 2010, 20:48

Защо така бе с мене, не разбрах... 

  Poesía » Otra
1668 1 32

ЗАЩО ТАКА БЕ С МЕНЕ, НЕ РАЗБРАХ

 

Научих се да бъда дъщеря,

когато станах майка на мъниче.

Когато побелях и остарях -

тогава заживях като момиче!

 

Научих се да бъда ученик,

когато зад катедра се изправих

и трябваше от щурави глави

завършени човеци да направя.

 

 Научих се да виждам и открих

 на слънцето над мене светлината,

 когато се препънах и забих

 нослето си навирено в земята.

 

Научих се да любя чак сега,

когато без семейство се оказах.

С другарско рамо в радост и тъга

сдобих се, щом опърли ме омраза.

 

Защо така бе с мене - не разбрах,

но трябва все пак да го проумея,

ако не искам първо да умра,

а после да се уча да живея!

© Петя Божилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??