Защото все надава ухо и напряга окото,
да чуе и види, за нещо си да поговори,
аз повдигнах душата си мъничко по-нависоко –
в една книга.
Къде по-нагоре?
И защото думите свършват, с тях и животът,
а не можах да оттласна
от земното и от книгите, ето,
аз повдигнах душата с върха на перото –
ръката ми с него да я прикове на небето.
© Райчо Русев Todos los derechos reservados
с върха на перото си можеш всичко...
сърдечно..