Приятел бях на всичките вини -
сестри на онзи грях първичен...
Жени и вино, вино и жени,
но само теб сега обичам.
И нищо, че под свода днес звъни,
стихът, превърнал се във притча:
"Жени и вино, вино и жени" -
не мога друга да обичам.
Жени и вино, вино и жени,
но аз пред тебе коленича.
Прощавам си предишните вини,
защото много те обичам...
© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados