30 may 2014, 21:49

Защото си палитра 

  Poesía » Otra
419 0 0

Защото си палитра

 (на Цвети)

 

Сърце затворено в палитра

Помпа кръв по стотина, хиляди, милиони литра

Разкъсано на цветове

Всеки цвят и гама – спирали от магични светове

Не се ли смесват? Не изветрят,

Не се разливат. А измерват.

Хем са в клетка… пластмасова платформа

Като в епруветка без определена форма

Но нямат граници! Защо ли?

Какво ги спира? Дори да моли

Някой да ги види вънка

На паното да рисуват крехка брънка.

Хубаво е да си подреден

Да имаш свой личен си десен

И там е тайната загадка

Неслучайната незрима пратка

Към слепите лъчи изпраща

Това е тя. Цветелина нашта!

Какво да кажа… От дъга си ти

Не на цвете… с цветове летиш.

От всички най си интересна

Дори с червено кат ме плесна

Страшно си стабилна, мъжка, силна

От къде е тази светлина обилна?

Знаеш как обособяваш

Боички сръчно ти оправяш

И доста често украсяваш

С смехове без сълзи… как успяваш?

Знаеш ли какво?

Контролирай ти едно

Оназ червеничката багра

Предвещава тя подагра…

И дето казваш: Не показвам

Чувствата си… не изказвам

„Обичам те“; и не полазват

Сълзи – те са за слабаци

Но недей така!

Слабаците са си коне с капаци!

А сълзи се раждат от не-глупаци!

А ти си мъдра. Ти си зряла.

Доста често си горяла!

Та хвърли го тоз пожар

Към хора пълни с черна жар…

Не с агресия, ами с любов…

Пак си хищникът на лов.

Бъди художник – не суров

Използвай четка с многослов

Слова през призма

Че дъга… недей се бой и ти сега

Да капнеш чувства и пред друг

Че сдържането е кат струг

За мен си страшно магнетична

Хаотична, мелодична

Не знам… Не мога да определя

Какво понятие да ти вселя

Затова се радвам от сърце!

Неопределена си! С лице

От детски скули очертано

Си скица с мъдрост обладана.

Та да… По-силно няма и това е

От цветове в палитрата… Игра е

Да преливаш от червено

Моля те внимавай! Забранено

Е да се ядосваш в огньове

По-добре любов… добро е…

Ти си Цветелина

Светлина, боички – ха! Картина!

Запази се все така различна

Измама за мнозина си оптична

Само истински художник

Ще е основоположник

На смесване на цветове

В една вселена, бяла, с богове

© Y. Panda Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??